donderdag 19 mei 2011

Van wolvenpull naar haaienpull

Het begon allemaal anderhalf jaar geleden met een Brugse madam, haar klein tof spook, een hip winkeltje en zijn favoriete "wolvenpull".


Het kleine spook werd wat groter, u kent dat wel, en de madam uit Brugge trok een paar maand geleden vol goede moed naar de hippe winkel voor een opvolger van zoons favoriete kledingstuk. Tot haar spijt verkocht de winkel geen andersoortige beestige truien en toen ik langs mijn neus weg aan spook vroeg welke trui hij nu wel zou willen, antwoordde hij zelfverzekerd "een haaienpull".

Een opdracht waar ik wel eens deftig moest over nadenken. Een week of 2 later viel mijn frank toen ik 's nachts in mijn bed lag te woelen. De volgende morgen was ik al in mijn ondergoed in Ottobre-boekskes aan't bladeren, slapende baby op de arm, dat komt u waarschijnlijk ook bekend voor ;)

Ik vertrok van een pull met kap uit Ottobre 1/2009 model 38. De pull is origineel in nicky velours met tricot boorden aan de mouwen en het middel. Ik ging voor een gehele fleece pull en werkte de tricotboorden weg door ze aan het patroon toe te voegen in fleece. Mijn versie van de trui is niet gevoerd, enkel de kap kreeg een voering.In de mouwen knipte ik 3 spleten voor de "kieuwen" van Mr. Shark. Ik stikte er een stuk aqua fleece onder.
Het voorpand van de trui bestaat uit 2 delen, zodat de grijze "rug" en de blauwe "buik" van de haai afgelijnd zijn.
De zakken stellen de buikvinnen voor en hebben een zakbies met "de keermethode". Een heel makkelijk en mooie manier om zakken af te werken (leg ik in een volgende post uit).


De kap van de trui is uitgetekend als een haaienvin en bestaat uit 3 stukken:
- de binnenkap in aqua fleece (2 delen)
- een aqua fleece band (maakt deel uit van de buitenkap) met daarop de haaientanden genaaid ( in 1 stuk)
- een buitenkap (2 delen)
Ik heb de band met tanden (witte fleece) apart aan de binnenkap vastgezet om een mooi doorlopend stuk te hebben bovenaan de kap (geen naad in het midden). Het geeft ook een mooie ronde vorm.
Op de kap werden ogen geappliqueerd met stukjes fleece.

De naden aan de mouwen en onderaan werden met een tweelingnaald gestikt. Voor wie dat nog niet heeft: een handig accessoire voor als je graag met tricot en fleece werkt.


Nu enkel nog te hopen dat spook in zijn haaienpull past en hij er mee over straat wil lopen. Wie de pull (maatje 116 - 6 jaar) graag zelf wil maken mag het patroontje voor zichzelf eens overtekenen op een bijeenkomst van de Ijverige Wijven.

5 opmerkingen:

 1. Ik zei het je al eens toen hij nog in de maak was...super de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow!!!! Wat een prestatie, chapeau hoor, petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super! kan best voor stellen dat daar een spook heel blij mee zou zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Merci voor de leuke reacties, hij was leuk om maken. Opnieuw wat zaken geleerd over patroontekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. spook loopt intussen glunderend door assebroek! dank je wel Nina!

  Annelies, de Brugse madam

  BeantwoordenVerwijderen