zondag 26 september 2010

Naailes, niks voor mij...

Naailes, het zit al een tijdje in de lift onder de jonge madammen van mijn leeftijd. Niks voor mij dacht ik dan, mijn vriendinnen die het volgden mochten allemaal op hetzelfde moment hetzelfde sjakoske maken, en dan nog volgens die ene methode die ge daar aangeleerd krijgt. Nee, op naailes daar kregen ze me niet.

Maar gelukkig gaat het er niet overal zo aan toe. Zo bleek toch toen een collega vorig jaar vertelde dat ze bij hen op naailes kinderkledij allerlei zaken vrij konden naaien en ontwerpen, en de kleertjes die ze meebracht waren op zijn zachts gezegd "schoon gerief".
Toen diezelfde collega eind vorig schooljaar voorstelde om samen met een aantal anderen naar de avondles kinderkledij te gaan kon ik niet weigeren, zo'n schoone kleerkes wil ik zelf ook wel maken!

Zo gezegd, zo gedaan en na 2 naaisessies ben ik opgetogen. Alles viel heel goed mee, de lokalen zijn ruim, de machines zijn ok en 't is gezellig en ontspannen werken op uw eigen tempo. De lesgeefster is vriendelijk en behulpzaam, ze assisteert u als ge iets nieuws wilt leren, helpt bij het aanpassen van uw patroon en heeft nog een goede smaak qua kledij ook.
Allen daarheen dus!

In de 2 weekjes les maakte in al 2 zaken: een broekske en een dinopakske, allebei geïnspireerd door een modelleke van in den ottobre

't broekske (ottobre 6/2009)
De rode velours komt van 't stoffenspektakel, de voeringstof van Ikea.


Het dinopaksken (ottobre 4/2009)
De groene velours komt van het stoffenwinkeltje in Wakken, de voeringstof van het stoffenspektakel, de pressions van een grabbelbak in een oud fourniturenwinkeltje in Tielt.


11 opmerkingen:

 1. Wauw, volgens mij heb jij helemaal geen naailes nodig! Het dinopak is super.

  Gefeliciteerd met je zwangerschap, hoop dat je je goed voelt.........

  XO Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar zeg, wat een supertof dinopak! Dat zet ik op het lijstje voor mijn metekindje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gho zo ferm, zo'n naailes zou ik ook ferm vinden zeg. maa ietske te ver. Vanuit mijn negatieve naailes-ervaring doen we het nu met ons naaiclubke;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waaaaat? Dat maakte gij efkes in twee weken tijd? Zo schoon!
  Hm, ik heb ondertussen al geïnformeerd voor die les...er is nog plaats vrij. Ik twijfel nu enorm of ik zou gaan of niet. Leer je veel bij? Het feit dat je geen opgelegde stukjes moet maken, spreekt mij wel aan. Alsook het feit dat je dan mininmum 3 uur in een week zeker achter je machine zit. Maar ik moet er wel de helft van mijn vrije dag aan 'opofferen'...twijfel twijfel twijfel...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Merci voor de leuke reacties!
  @ Polkadotjes: ik stuurde je een mailtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. HHHHMMMM?? wat een ijver zeg! zo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. inderdaad. Erg schoon. En naailes heb je precies niet echt nodig

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey, je bent terug! Jippie!
  En schoon gerief dat je maakte, zeg! Ik heb al gesukkeld met de maten van mijn broekjes (Knippie + zoon gaan niet goed samen), maar dat rode van jou ziet eruit om op te eten. Allé, bij wijze van spreken, hé.
  Ik ben al benieuwd naar de volgende projecten. En die naailes, dat is het type waarvoor ik ook zou gaan. Autodidact zijnde, kan ik mij ook niet vinden in die opgelegde stukken. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. GE-Wel-DIG dinopak!! Supertof!
  Fijne kerstdagen.

  BeantwoordenVerwijderen